Recepten

Wagyu Stoof

Ingrediënten
* 500 gram Wagyu stooflappen
* 2 laurierblaadjes
* 2 uien
* knoflook
* 3 dl rode wijn of bier (bijvoorbeeld ’t Zwarte Schoap, BliejSchoap)
* 1 liter bouillion

Wil je echt de ultieme smaak? Rook dan de stooflappen eerst op de barbecue indirect op lage temperatuur. Snijd de stooflappen in stukjes. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Doe een klein beetje boter in de pan en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de ui en knoflook nog even toe. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe. Laat de stoof 3 a 4 uur langzaam garen. Het makkelijkst is om de pan in de oven te zetten op net geen 100 graden.
TIP: Wil je echt een smaaksensatie? Dan zou je er nog 1 of 2 morilles bij kunnen doen.

Wagyu entrecote

Leg het vlees een dag van te voren in de koelkast. Laat het vlees liefst niet op kamertemperatuur komen. Onze Wagyu heeft een SCD AA (laag smeltpunt) waardoor het vet op kamertemperatuur al begint te smelten.
Bak de entrecote op hoge temperatuur. Draai om de 30 seconden het vlees tot de kerntemperatuur van 49-50 graden is bereikt. Dan is de entrecote medium. Laat even rusten en bestrooi het met wat zoutflakes. Verder heeft en entrecote niets nodig.
TIP: strooi het zout pas niet voor het bakken op het vlees. Dan onttrekt het vocht.
Fan van peper? Ook dit niet bij hoog vuur ivm verbranden van de peper.

Wagyu burger

Ontdooi de burgers in de koelkast. Smelt een beetje boter in de pan en bak de Wagyu burgers rondom bruin op hoog vuur. Zet daarna het vuur lager en bak ze rondom nog 6 minuten. Laat ze dan nog even rusten et voilà!
TIP: Je kan de burgers rosé eten, je hoeft hem dus niet helemaal door te bakken, net wat de wens is.