Wagyu vlees

Gezond

De Wagyu is een van oorsprong Japans koeien ras dat wordt geroemd om zijn onvoorstelbaar rijk gemarmerde vlees. De smaak komt voort uit deze unieke marmering.

Wagyu vlees bevat niet zomaar vet, maar uiterst zacht onverzadigd vet met een laag smeltpunt, rijk aan omega 3 en 6 vetzuren. Dit zijn essentiƫle vetzuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken.

Wagyu vlees is cholesterolarm en bevat wel 30% meer onverzadigde vetzuren dan vlees van andere runderen.

Wagyu vlees draagt hiermee bij aan een gezond en bewust voedingspatroon. Dit maakt Wagyu het meest smaakvolle en gezonde vlees ter wereld.

Wilt u de ervaring hebben van een (h) eerlijke stukje Premium Wagyu? Kijk dan eens op onze bestelpagina

Genetica

Wij werken enkel met 100% raszuivere bloedlijnen vanuit Europa’s beste genetica. De fokkerij is niet gericht op gewicht of extra grote dieren. Wij richten ons volledig op het fokken van dieren die vlees leveren van een hoge marmering.

Voeding

Om de hoogste marmering te krijgen krijgen is naast de beste genetica ook het beste lokaal geteelde voer belangrijk. Wij letten er op met zo weinig mogelijk kilometers zo goed mogelijk voer te geven aan onze kudde. Zo krijgen wij de beste marmering en het lekkerste exclusieve stukje vlees.