Genetica / fokvee

Genetica is samen met de voeding het belangrijkste onderdeel voor het beste eindresultaat. Voor zowel fokdieren als voor het meest exclusieve en beste stukje vlees van de wereld.

Wiersema Wagyu werkt daarom ook met de beste genetische achtergronden.

Lijnen die terug te vinden zijn in onze dieren zijn o.a.: Olive Grove Q38, Circle8Bulls Q122, Capital Country Apex II R5, Joker 387, Lord of the Rings, Sumo Cattle Michifuku F154, Mayura L10, TF148 Itoshigenami , Kitateruyasudoi J2810, World K’s Shigeshigetani, WKS Haruki 2, Mayura Itoshigenami JNR, Shigefuku, Dai 20 Hirashige, Goorambat Doublesixt, World K’s Michitsuru, MrKikuyasu, Hirashiget, Hirashigetayasu, Mr Katana.

Per dier maken wij een overweging voor de beste stier. Wij gebruiken o.a. de stieren:

  • Olive Grove Q38 (enkele van de laatste Europese rieten staan bij ons in het vat. Een zeer uitgebalanceerde stier met hoge waarden voor vleeskwaliteit en dagelijkse groei. met een SRI van 325 een van de allerbeste stieren beschikbaar in Europa)
  • Capital Country Apex II R5 (een zeer mooie zoon van de bekende Mayura L10),
  • Circle8Bulls Q122 (Deze stier heeft alle waarden in de top 1% van AustraliĆ« en is een zoon van de bekende Sumo Cattle F154),
  • Joker 387 (AA10 en de hoogste score (100!)voor vleesmarkerindex in Duitsland).

Enkele stieren zijn door ons ingevoerd in Nederland. Deze genetica is als het niet exclusief is, zeer beperkt te vinden in Nederland.

Bij het uitzoeken van de stieren kijken wij naar de genetische lijnen, letten wij ook op het gebruik van stieren met een AA score voor tenderness (malsheid/smeltpunt van het vlees). Naast AA gebruiken wij veel cijfers bekend vanuit de Australian Wagyu Association. Zo fokken wij een exclusieve kudde elite Wagyu’s in Nederland.

Fokvee

Af en toe verkopen wij ook fokdieren, zowel koeien, vaarzen als dekstieren. Bent u op zoek naar unieke genetica binnen Nederland of zoekt u een verbetering van uw Wagyu kudde? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.