Over ons

Hallo, mijn naam is Steven Wiersema. Mijn droom is altijd geweest om boer te worden. Gewoon boer? Nee! Mijn passie is juist de combinatie van het “vrije” boerenleven met het betrekken van mensen en oog voor natuur en milieu.

Zelf ben ik boerenwees. Dus zonder ouderlijk boerenbedrijf, maar met juist dat extra stukje ambitie om boer te worden.

Vanuit de start als boerenwees bouw ik elke dag aan een bedrijf dat goed is voor natuur/milieu, dieren en lokale ondernemers. Vanuit hier produceren wij een exclusief stukje hoogwaardig vlees.

Onze dieren

In 2021 zijn wij begonnen met 2 vrouwelijke dieren. Deze komen van een prijswinnende Duitse fokker die naast genetica ook goed kijkt naar beenwerk, algemeen voorkomen en melkgift.

Dit zijn precies de dieren die wij zoeken. 100% Wagyu (Fullblood zoals dat heet) met goede kenmerken voor marmering van het vlees, malsheid en kwaliteit. Hiermee hebben wij zeer goede dieren waarbij wij straks hoogwaardige ossen kunnen fokken die een zeer goede vleeskwaliteit leveren.

Naast kwaliteit zoeken wij een koe die lang meegaat. Een goed beenwerk, goede stand en vitale koe die voldoende melk geeft om het kalf natuurlijk op te laten groeien. Dat is exact wat past in ons plaatje met een familiekudde. Koeien moeten een lang en goed leven hebben en kalveren groeien op de meest natuurlijke wijze op.

SAKURA
Is onze eerste vaars (vrouwelijk dier zonder gekalfd te hebben) . Sakura is een chique dier met goede benen en zeer goede genetische achtergrond. Sakura is gescoord op exterieur met een score van 8/7/8 (bespiering/type/skelet), waarbij 8 het hoogst haalbare is.
SCD AA7, Exon 5 AB
SAYURI
De eerste dochter bij ons geboren. Moeder Sakura x vader Lord of the Rings. Een mooie kruising met hoogwaardige bloedlijnen. Mooie combinatie van Tajima x Kedaka dus marbling gecombineerd met goede moedereigenschappen en goed frame.

HIOTAKA
Komt uit een van de beste koe-families. Hiotaka heeft een grootdeel Tajima-bloed en die staat bekend om de lijn met de beste achtergrond voor marmering en vleeskwaliteit. Hiotaka is onze belofte voor de toekomst. Ze is geboren in december 2020. Wij zijn erg benieuwd naar deze top vaars en wat zij ons gaat brengen.
SCD AA, Exon 5 AC

Contact

Heb je vragen, tips of andere dingen die je van het hart moet? Neem dan gewoon even contact met ons op!

Wil jij kennismaken met ons Premium Wagyuvlees? Kom dan langs op woensdagen tussen 13.00-15.00 of op andere dagen op afspraak.