Nieuws

Gezinsuitbreiding bij boer Steven

Wat leuk! Wij mochten een oproep doen bij indebuurt Deventer. Om onze passie verder uit te breiden zijn wij hard op zoek naar grasland rondom Deventer. Natuurlijk maken wij er iets biodivers en moois van. Bijvoorbeeld met bloemranden of biodivers grasland en natuurlijk geniet je elke dag van onze prachtige dames en heer.

Lees het artikel door op de afbeelding te klikken hiernaast.


Dat is pech, hefmast weg

Helaas heb je wel eens botte pech. Of eigenlijk een domme actie. Niet opgelet en een deel van de drager van de hefmast is losgetrild op de terugweg van het hooi voeren. Resultaat: Een flinke klap en gelukkig landde de hefmast op de rolbeugel en niet op de onoplettende boer. Met een hoop sjorbanden weer op weg en een dag later met een doosje nieuwe onderdelen,  een middagje sleutelen en een nieuwe ongeplande rekening op zak, zijn we weer op pad.
Volgende keer beter opletten, want dit soort geintjes zijn toch prijzig en vooral gevaarlijk.

 

Onze David Brown 885 met hefmast net na de klap

Lentekriebels

Het is bij vlagen prachtig weer. Nog een beetje koud, maar de zon doet wonderen. Gelukkig droogt het land flink op. Met dit weer krijgt deze boer ontzettend lentekriebels. Ik kan het gras al bijna horen groeien en kijk erg uit naar het seizoen dat de koeien naar de weide kunnen en heerlijk kunnen grazen. Daarom voor nu alvast alles klaargemaakt.

 • stroomdraden strak gezet
 • paaltjes vervangen waar nodig 
 • stroom gecontroleerd
 • gaten uit het grasland gehaald, voor de veiligheid van de koeien

Het stuk aan de andere kant van Gorssel is nu helemaal klaar om straks beweid te worden. Eerst nog een paar spannende weken met de komst van het kalfje. Zodra het gras gaat groeien en het kalf is gewend dan gaan de dames in de nieuwe verhuiswagen op naar groene velden en zonnige dagen! 

Stroomdraad testen

Shitdag

Shitdagen zijn toch prachtig? Half februari is de stal leeggereden met mest. Dan is hij straks schoon voor de geboorte van onze nieuwe aanwinst en kalf van Sakura. Met de mest hebben wij een deel van het grasland duurzaam bemest. Heerlijk met de laarzen in de stront en direct een goede workout voor de boer, kortom een topdag! Net voor de regen klaar. De stromest wordt nu helemaal natuurlijk omgezet door het bodemleven. Die maken er weer voeding van voor de bodem en de bodem voedt weer het gras dat onze koeien straks eten. Een prachtig stukje kringloop. 

Onze David Brown 885 met aanhanger vol stromest

Wintertijd bij Wiersema Wagyu

Ook bij ons is nu toch echt de wintertijd aangebroken. Het gras groeit niet meer en raakt op. Natuurlijk blijven de dames lekker buitenlopen. Maarrrr ze mogen ook lekker in het stro liggen in de schuur.

Daarnaast voeren wij vanaf nu onbeperkt hooi. Hiervoor hebben wij een prachtige hooiruif gekocht. Wij voeren per keer een baal lokaal gewonnen hooi uit Gorssel. Deze balen wegen ongeveer 100 kg per stuk.

Dus nu is ons oldtimer tractortje David Brown 885 een meer dan welkome aanvulling. En met zo’n chauffeuse wordt elk werk een beetje lichter!


Logisch bijvoeren

Onze visie van logisch boeren is dat wij weinig kilometers maken van grond tot mond, duurzame producten gebruiken en altijd blijven zoeken naar balans tussen bedrijf en natuur. Ook met de brokken om bij te voeren houden wij hier rekening mee. Na lang zoeken naar de optimale samenstelling hebben wij voor nu de ideale brok gevonden.

 • Juiste samenstelling qua voedingsstoffen
 • Circulair
 • Non-GMO (Geen genetisch gemodificeerde grondstoffen)

Kortom brokken die precies passen in onze visie: duurzaam, logisch en zonder af te doen aan kwaliteit.


1ste Inverst(i)ering voor de toekomst

Begin december was er hét Europese Wagyu Gala in Duitsland. Daar werden dieren, embryo’s en sperma van Europa’s beste dieren aangeboden. Dit hebben wij met grote interesse gevolgd. Wat blijkt?! Wij hebben sperma gekocht van 2 stieren die ruimschoots worden uitgemeten in deze brochure. Voor 2022 is het plan om stier Joker te gebruiken voor Sakura en stier Paramount voor Hiotaka. Beide stieren behoren tot de paar beste dieren die beschikbaar zijn in Europa. Hiermee bouwen wij een voor Nederland unieke kudde Wagyu’s.

Wist u dat…….. een dosis sperma van een gemiddelde melkkoe zo’n € 16,- kost? En dat wij voor 1 dosis Wagyu sperma tussen de € 85,- en € 145,- betalen?!


Wiersema Wagyu in de buurt

Super trots! Een klein stukje bevestiging dat het idee leeft. En wie kan nou zeggen dat hij/zij Deventenaar van de week is geweest?! In de Buurt Deventer heeft een hartstikke leuk stuk geschreven, bedankt!

Leuk artikel van indebuurt.nl/deventer

It’s official!

Beide Wagyu’s zijn nu officieel geëmigreerd! Niet alleen staan ze beide volledig ingeschreven op Nederlandse papieren. Ook staan beide dieren nu ingeschreven in het Wagyu Stamboek Nederland.

Dit doen wij, omdat wij graag meedoen aan de verbetering in de fokkerij en het belangrijk vinden om dat uit te dragen in een stamboek. Ook de kalveren zullen worden ingeschreven in het stamboek.

Officiële stamboekpapieren van Sakura en Hiotaka

Grenzeloze kwaliteit

Eind september ben ik naar Duitsland afgereisd om daar enkele dieren te bekijken. Deels, omdat in Nederland momenteel niet de juiste dieren te koop zijn en grotendeels, omdat wij een adres hebben gevonden met dieren waar de boer al jaren heeft gefokt op eigenschappen die wij graag willen in onze toekomstige dieren. Denk hierbij aan:

 • 100% raszuivere dieren
 • goede bloedlijnen (genetica)
 • gezonde koeien met een goed beenwerk en
 • veel melk voor de kalveren
 • goede bespiering en type

Deze boer heeft enkele prijzen gewonnen met zijn Wagyu koeien en heeft dieren die ons in Nederland ook tot de top laten horen.